AB'den pakete destek

Avrupa Birliğinden Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı açılım paketine jet destek geldi. Avrupa Komisyonu, memnuniyetle karşıladığı açılım paketi için bir an önce yasal düzenlemelerin tamamlanmasını istedi. Komisyon, muhalefet partilerinin de sürece destek vermesini istedi.

AB'den pakete destek

Başbakan Tayyip Erdoğan, açılım paketini açıkladı, Avrupa Birliği'nden destek gecikmedi. Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, süreçten duyulan memnuniyet dile getirildi.

Açıklamada, "Erdoğan'ın açıklamasını dikkatle dinledik ve reformlar konusunda AB müktesebatının yol gösterici rolüne referans yapmasını memnuniyetle karşıladık" denildi.

Paketin çoğulculuğu güçlendireceğini ileri süren açıklamada, "Veri koruma konusunda bir yasa açıklanması, Türkiye-AB işbirliğini kolaylaştırması açısından olumlu olacak" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, muhalefet partilerine de çağrı yapıldı. Avrupa Komisyonu, özellikle CHP ve BDP'nin açılım paketine destek vermesini istedi. Komisyon, "muhalefet partilerinin de tam olarak katılımının sağlanmasını görme konusunda sabırsızız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, hem destek hem de uyarı vardı. Avrupa Komisyonu, açılım paketinin ilerleme raporunda yer alacağını belirtti, önerilerin somut eylemlere çevrilmesi uyarısında bulundu.

ulusal.com.tr

# açılım paketi # Avrupa Komisyonu