Ergenekon davasına 18 Mart'ta devam edilecek

Ergenekon kumpasının 8 FETÖ'cü hakim ve savcısının yargılandığı dava 18 Mart Pazartesi gününe ertelendi. Duruşmalar sanık savunmalarıyla devam edecek. Davaya şikayetçi sıfatıyla katılan Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, duruşmaları Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Yıldırım, sanıkların yargılamayı uzatma çabası içinde olduğunu söyledi

Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nce yargılanan kumpasçı hakim ve savcıların davasına 18 Mart Pazartesi günü devam edilecek.

Duruşmalar sanık savunmalarıyla ilerliyor. Şu ana kadar 8 sanıktan 2'si savunmasını tamamladı. 2 sanık ise firari durumda. Önümüzdeki hafta geriye kalan 4 sanık savunma yapacak.

Oktay Yıldırım “Aslında sanıklar anlatacağı çok bir şeyi olmadığı için hala Ergenekon davasının kumpasının o sahte yıkılmış kanıtlarına sığınarak bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar” dedi.

Davada Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu, Ercan Fırat ve Nihat Topal sanık durumda. Ayrıca diğer firari sanıklar Murat Dalkuş ve Sedat Sami Haşıloğlu hala aranıyor.

Yıldırım “Bu adamların çoğu ceza aldı örgüt üyesi olmaktan, bazıları da yargılanıyor” ifadelerini kullandı.

Sanıklar suç delillerini yok etme ve gizleme, görevi kötüye kullanma ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi münferit suçlardan yargılanıyor.

Davaya şikayetçi sıfatıyla katılan Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, duruşmaları Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Yıldırım, sanıkların davayı uzatma çabası içinde olduğunu söyledi.

Yıldırım “Yaptıkları genel olarak duruşmayı uzatmaya yönelik. Bir savunma yöntemi belirlemişler. Zaman zaman bu konuda uyarılar da alıyorlar mahkeme heyetinden” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, münferit suçlardan dolayı yargılanan FETÖ'cü savcı ve hakimlerin Ergenekon kumpasında örgüt talimatıyla hareket ettiklerini belirtti. Bu nedenle sanıkların FETÖ üyeliğiyle de yargılanması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım “Bununla ilgili bir yargılamanın olması da kaçınılmaz. Bunun sonuna doğru da olacaktır” diye konuştu.

ulusal.com.tr

# fetö # hakim # ergenekon # yargıtay # savcı # dava # kumpas # ertelendi # 18 mart