Mısır TV'lerinde diplomatik normalleşme

Ankara ile Kahire arasında başlayan diplomatik ilişkiler, İstanbul’dan Mısır'a yayın yapan muhalif televizyon kanallarının yayınlarına da yansıdı. Canlı yayın ve haber akışlarına son veren kanallar, eski diziler ve dini programlar yayınlamaya başladı.

Mısır TV'lerinde diplomatik normalleşme

Mısır ile Türkiye arasındaki diplomatik temaslar hızlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 12 Mart’ta Kahire ile ilişkilerin başladığını resmen açıkladı.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, gelişmeler üzerine İstanbul’dan Mısır’a yayın yapan muhaliftelevizyon kanalları El Şark, Vatan ve Mekammelen canlı yayınlarına son verdi. Kanallarda eski televizyon dizileri ve dini içerikli programlar verilmeye başlandı.

Türkiye ile Mısır arasında başlayan yakınlaşma, kültürel sahada da artarak sürüyor. Başkent Kahire’deki Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçekursları büyük ilgi görüyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde bugüne kadar 14 bine yakın Mısırlı Türkçe öğrendi. Enstitünün uzaktan online Türkçe kursuna da 40 bin kullanıcı katıldı. Bu rakam tüm Mısır’da yabancı bir dile gösterilen en yüksek talep.

Ayrıca geleneksel Türk el sanatları, Türk yemekleri ve geleneksel Türk okçuluğu kursları da Mısırlıların ilgisini çekmeye başladı.

# türkiye # mısır # cumhurbaşkanı erdoğan # televizyon # Vatan # Türkçe # canlı yayın # tv # yayın # enstitü # kurs # muhalif # diplomatik