Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Potansiyel tehlike anlamına gelen sarı uyarıya göre, kentte sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Yapılan açıklamada megakent için, "potansiyel tehlike" anlamına gelen "sarı uyarı" yapıldı.

Marmara Bölgesi'nin doğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklenirken, yağışların bugün (22.09.2021 Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

8 İL İÇİN DE UYARI YAPILDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği de ifade edildi.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

# istanbul # ordu # fırtına # trabzon # sakarya # meteoroloji # sağanak # kocaeli # giresun # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # ardahan # rize # osmaniye # marmara bölgesi # artvin # heyelan # kuvvetli rüzgar # su baskını # gök gürültülü sağanak # dolu yağışı