Türkiye'nin galibiyeti, Fransa basınında yankı uyandırdı

Türkiye, son dünya şampiyonu Fransa'yı 2-0 yenerek tarih yazdı. Şenol Güneş'in öğrencileri, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde emin adımlarla ilerliyor. Millîler, Fransız yıldızlara geçit vermedi. Türkiye rakibinden aldığı 3 puanla grubunda liderliğe yükseldi. Sıradaki rakip İzlanda...

Milliler son dünya şampiyonu Fransa'yı üzdü. Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde aldığı galibiyetle grubunda liderliğe yükseldi.

A Milli Takım, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda Fransa'yı rakibini konuk etti. İlk yarıda rakibinin atak yapmasına fırsat vermeyen Türkiye, Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder ile bulduğu gollerle 2-0 üstünlük yakaladı.

Pogba, Griezmann, Giroud ve Mbappe gibi yıldızlar genç oyuncularımız karşısında etkisiz kaldı. İkinci yarıda üstünlüğünü koruyan milliler, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Türkiye, elemelerde hem hücumda hem savunmada başarılı futboluna devam etti. H Grubu'ndaki ilk iki maçında Arnavutluk'u 2-0 ve Moldova'yı 4-0 yenen A Milli Takım, son dünya şampiyonu Fransa'ya da üstünlük kurdu. Grubunda üst üste üçüncü galibiyetini alan ve puanını 9'a çıkaran Türkiye, liderliğe yükseldi. Şenol Güneş yönetiminde 2019'daki galibiyet serisi sürdü. Grupta ilk mağlubiyetini alan Fransa ise 6 puanla ikinci sıraya geriledi.

Karşılaşma milli takımın tarihinde ilk kez Fransa'ya üstünlük sağladı maç olarak da tarihe geçti. Maçın ardından teknik direktör Şenol Güneş ve milli futbolcular, saha ortasında galibiyeti kutladı. Ay-yıldızlı oyuncular, daha sonra tek tek tribünleri dolaşarak taraftarlarla galibiyetin coşkusunu yaşadı.

Maçın yıldızı Burak Yılmaz, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, basın toplantısındaki konuşmasında Burak Yılmaz'a özel olarak vurgu yaptı.

Fransa'ya karşı alınan tarihi zafer sonrası A Milli futbol takımı teknik direktörü Şenol Güneş açıklama yaptı. Takımın oynadığı güzel futbola dikkat çeken Güneş, "Fransa galibiyeti büyütülecek birşey değil, bizim asıl rakibimiz İzlanda" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da maçı statta izleyenler arasındaydı.

Ay-yıldızlı ekip, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 11 Haziran Salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

Öte yandan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'in yanı sıra kulüplerimizden tebrik mesajları paylaşıldı. Maçın kahramanlarından Cengiz Ünder'in kulübü Roma da sosyal medya hesabından Türkiye'yi kutladı.

Türkiye'nin galibiyeti, Fransa basınında yankı uyandırdı. L'Equipe Maviler için "Aklı başka yerde" manşeti atarken, Le Figaro "Fransızlar, Türk hamamında boğuldu", Foot Mercato da "Türkiye'den Fransa'ya tokat" başlığı ile mağlubiyet haberini verdi. Le Monde gazetesinde ise Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki atmosfere vurgu yapıldı.

# türkiye # fransa