3. Verimlilik Ve Teknoloji Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı

3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı Ankara’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Milli Muharip Uçak başta olmak üzere yüzlerce milli ve yerli savunma sanayi ürünü 12 Haziran’a kadar fuarda sergilenecek. Fuarda başka hangi ürünler var?

3. Verimlilik Ve Teknoloji Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

3’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı Ankara’da başladı.

Fuarın gözdesi Milli Muharip Uçağı'nın modeli sergilendi. Uçağın ilk uçuşunu 2025'te yapması bekleniyor.

Milli Muharip Uçağı 5'nci nesil çok yönlü hava uçağı olarak biliniyor. Milli Muharip Uçağı, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği zaman hem hava-hava hem de hava-yer muharebelerinde üstünlük sağlayacak.

ROKETSAN'ın standında milli ve yerli mühimmat MAM-L de bulunuyor. MAM-L, İHA'ları SİHA'lara çeviriyor. Mühimmat hafif taarruz uçakları ve hava-yer görevlerine göre geliştirildi.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu standında çok sayıda milli ve yerli silah bulunuyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun ürettiği milli ve yerli M113 E-ZMA elektrikli zırhlısı da bu stantta sergileniyor. Bu zırhlı hibrit tahrip sistemiyle donatıldı.

HAVELSAN'ın geliştirdiği Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü fuarda dikkat çeken stantlardan. Bu similatörle keskin nişancı adayları istenen senaryolarda atış yapıyor.

Kanada'nın WESCAM lazer işaretleyici kameraların ihracat izinlerini askıya almasına karşılık Türk savunma sanayi hazır çözümünü hemen devreye sokmuştu. Bayraktar'ın ürettiği CATS'ler de fuarda yer aldı.

Fuar, 12 Haziran'a kadar Ankara Ticaret Odası Congresium Merkezi'nde yurttaşların ziyaretine ücretsiz bir şekilde açık olacak.

# iha # siha # mühimmat # savunma # savunma sanayi # milli muharip uçak # muharebe # maml # mkek