Bahçeli'den Ahmet Şık'ın ''katil devlet'' sözlerine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye yeniden kapatma davası açılmasını değerlendirdi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin iddianameyi tekrar iade etme şansının kalmadığını belirtti. Bahçeli’nin gündeminde Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’ın devleti hedef alan söylemleri ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ortak aday açıklaması da vardı.

Bahçeli'den Ahmet Şık'ın ''katil devlet'' sözlerine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin gündeminde Yargıtay tarafından Anayasa Mahkemesinde yeniden açılan HDP'ye kapatma davası vardı.

MHP lideri Bahçeli, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilen HDP’nin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır'' dedi.

Bahçeli bundan sonra gözlerin HDP'ye kapatma davası açan Anayasa Mahkemesinde olduğunu belirtti ve şu ifadeleri söyledi:

- HDP’nin eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına aykırı bulunmuştur. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla suç işlediği, işlenmesini tahrik ve teşvik ettiği somut delillerle belirtilmiştir. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır.

- Ayrıca bunun bağlantılı olmak üzere, cevabını aradığımız sorular da şunlardır: Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM’de görüşülüp karara bağlanması neden gecikmektedir?

Bahçeli’nin gündeminde Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’ın devleti hedef alan söylemleri de vardı:

- TİP’li bir milletvekilinin, “bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir.” iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp doğruca adalete teslim etmeyecek miyiz?

Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ortak aday açıklamasını da değerlendirdi.

Devlet Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi:

- CHP ile İP’in gizli ve kaprisli ortağı HDP, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda ortak aday çıkarmanın ciddi bir seçenek olduğunu açıklamıştır. Cumhur İttifakı’na karşı güç birlikteliğinin başarılı olacağı iddiaları bölücü ağızların kesintisiz propagandası haline dönüşmüştür. HDP, CHP ile İP’i çoktan kafeslemiş, üzerlerine de kilidi vurmuştur. Bunların ayağa kalkmaya mecalleri kalmamıştır.

# pkk # mhp # hdp # devlet bahçeli # tbmm # yargıtay # anayasa # türkiye cumhuriyeti # gündem # anayasa mahkemesi # Cumhuriyet Başsavcılığı # Ahmet Şık # yeniden # İP # kapatma # MHP genel başkanı # katil devlet