Burhan Kuzu'nun vazgeçmesi istendi

Meclis Başkanlığı için yapılacak seçim süreci yarın resmen başlıyor. Adaylar başvurularını 12 Kasım'da yapacak, 20 Kasım'da ise seçimler Meclis'de yapılacak. CHP adayını belirledi. AKP ve MHP ise henüz bir isim açıklamadı. Milletvekilleriyle istişare toplantıları yapan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 5 grup başkanvekiliyle yapacağı görüşme sonrası adayı netleştirecek

Burhan Kuzu'nun vazgeçmesi istendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için seçim süreci 12 Kasım'da başlıyor.

Mevcut Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın görev süresi 22 Kasım'da sona erecek. Seçim ise daha erken yapılacak.

Aday olmak isteyen milletvekilleri Meclis Başkanlığına başvuracak, başvuru süresi 16 Kasım Perşembe gece yarısı sonra erecek. Milletvekilleri yeni başkan için 20 Kasım'da sandık başına gidecek.

Yeni başkan için 4 turlu seçim yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte ikisi yani 367, üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu 276 aranacak. Bu turda da seçim olmazsa en çok oyu alan iki isim için 4'üncü oylama yapılacak. Burada en çok oyu alan kişi başkan seçilmiş olacak.

Peki partilerin adayı kim olacak? CHP'nin adayı İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel. AKP ve MHP'de ise henüz isimler netleşmedi.

AKP'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, adayın kim olacağına ilişkin geçen hafta milletvekilleriyle istişare toplantılarına başladı.

Erdoğan, hafta içinde Meclis Başkanı Kahraman'la da baş başa bir görüşme yapmıştı. Kahraman'ın yeniden adaylık istediği ancak Erdoğan'ın sıcak bakmadığı uzun bir süredir biliniyor.

Aday için AKP lideri Erdoğan, 5 grup başkanvekilini İstanbul'a çağırdı ve 12 Kasım'da son bir toplantı daha yapacak.

Bu görüşmenin ardından AKP'nin adayının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Kulislerde, Bekir Bozdağ, Hayati Yazıcı ve Ayşe Nur Bahçekapılının isimleri konuşuluyor. Kendisine bakanlık verilmeyince tepki gösteren İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun da adaylık konusunda ısrarcı olduğu belirtildi. Kuzu'nun adaylık için dilekçe vereceği, parti içinde de temayül yoklaması yapılmasını isteyeceği ifade edildi. Hürriyetin haberine göre, Kuzu'yu adaylıktan vazgeçirmek için partinin yetkili isimleri devreye girdi.

ulusal.com.tr

# meclis # burhan kuzu