Futbolda ara transfer dönemi hareketli geçti

Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan 2. transfer ve tescil dönemi sona ererken Süper Lig ekipleri, hedefleri için bu dönemi hareketli geçirdi. İkinci transfer ve tescil döneminde en çok transferi 12 futbolcuyla Büyükşehir Belediye Erzurumspor yaptı.

Futbolda ara transfer dönemi hareketli geçti

Futbolda "ara transfer" olarak adlandırılan 2. transfer ve tescil dönemi sona ererken Süper Lig ekipleri, hedefleri için bu dönemi hareketli geçirdi.

Ara dönemde en çok transferi 12 futbolcuyla Büyükşehir Belediye Erzurumspor yaparken, Fraport TAV Antalyaspor ise transfer yasağı nedeniyle oyuncu alamadı.

Özellikle şampiyonluk mücadelesi veren takımların yaptıkları transferler dikkati çekerken, Süper Lig'deki diğer kulüpler de kadrosunu güçlendirdi.

Süper Lig'de 22. haftanın ardından zirvede yer alan Fenerbahçe, Arsenal'den Mesut Özil transferinin ardından Türkiye'de Galatasaray'ın da talip olduğu Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci'yi de kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler ara transfer dönemini 4 oyuncu takviyesiyle kapattı.

Puan cetvelinde ikinci sıradaki Beşiktaş, rekor transfer ücretiyle İngiltere'ye gönderdiği eski golcüsü Cenk Tosun'u kiralık olarak kadrosuna katarken, Eskişehirspor'dan 17 yaşındaki Bilal Ceylan'ı da transfer ederek ara transfer dönemini noktaladı.

Üçüncü sıradaki Galatasaray, daha önce de formasını giyen Henry Onyekuru'yu kiralık olarak kadrosuna katarken; DeAndre Yedlin (Newcastle United), Gedson Fernandes (Benfica), Mustafa Muhammed (Zamalek) ve Halil İbrahim Dervişoğlu'yla (Brentford) beraber toplam 5 transfere imza attı.

Süper Lig'de 23. hafta öncesi 4. sırada bulunan Aytemiz Alanyaspor; Damian Kadzior (Eibar/Kiralık), El Mami Tetah (ACS Ksar), Hasan Hüseyin Acar, Serkan Kırıntılı, Furkan Bayır (Menemenspor) ve Muhammed Arda Uzun (Sarıyer) olmak üzere 6 ismi kadrosuna dahil etti.

Beşinci sıradaki Trabzonspor, Wolfsburg'dan Yunus Mallı'nın yanı sıra Aytemiz Alanyaspor'dan Anastasios Bakasetas ve Gençlerbirliği'nden Berat Ayberk Özdemir ile kadrosunu güçlendirdi.

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu, bu sezon 22. haftayı 15. sırada geçen Medipol Başakşehir ise Leonardo Duarte (Milan), Ömer Ali Şahiner (İttifak Holding Konyaspor), Junior Fernandes (Ittihad Kalba), Youssouf Ndayishimiye (Yeni Malatyaspor) ve Tolga Ciğerci (Fenerbahçe) olmak üzere 5 ismi transfer etti.

# ingiltere # Trabzonspor # transfer # beşiktaş # fenerbahçe # futbol # başakşehir # süper lig # antalyaspor # Erzurumspor # arsenal # malatyaspor # Şampiyon # mesut özil # eskişehirspor # milan # konyaspor # alanyaspor # cenk tosun # tolga ciğerci # Hasan Hüseyin Acar # Wolfsburg # Yunus Mallı # İrfan Can Kahveci # Berat Özdemir # Halil Dervişoğlu # galatasray # Henry Onyekuru # transfer dönemi # Mostafa Mohamed # DeAndre Yedlin # Bakasetas # Junior Fernandes # ara transfer # Gedson Fernandes # transferler # Serkan Kırıntılı # ara transfer dönemi