Evlat nöbetinden Vatan Partisi'ne ziyaret

Evlat nöbetindeki Celil Begdaş, Ankara'da Vatan Partisi'ni ziyaret etti. Desteklerinden dolayı Vatan Partisi'ne teşekkür eden Baba Celil Begdaş, teröre karşı kararlı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da Türk milletinin kararlı mücadelesinin HDP'yi kapatma noktasına getirdiğini belirtti.

Evlat nöbetinden Vatan Partisi'ne ziyaret

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Uğur Pideci

İlk günden bu yana çocuğunu PKK'dan kurtarmak isteyen ailelerin yanında yer alan Vatan Partisi, Diyarbakır'dan önemli bir ziyaretçiyi ağırladı.

PKK tarafından kaçırılan 14 yaşındaki oğlu Yusuf için nöbet tutan Baba Celil Begdaş, Ankara'daki Vatan Partisi Genel Merkezi'ne gitti.

Begdaş, Diyarbakır Anneleri'nin başarısının Vatan Partisi'nin de zaferi olduğu belirtti:

- Bizim zaferimiz Vatan Partisi’nin zaferi.

- Gece gündüz demeden bizle bu yola baş koydular. Lanet partinin kapatılması için her yere başvurdular. Biz şu an bir aileyiz. Bizim ailemiz Vatan Partisi’dir. Doğu Perinçek her şeyi biliyor en kötü günde Kürtlerin yanındadır.

- Biz 285 tane evladımızı dağdan indirdik. Bunun 24’ü çadırındır. Diyarbakır anaları dediler ki orada 3-4 gün kalacak gidecekler. Bilmediler ki biz oraya çivi çaktık. Bu çadır kalkmayacak. ABD, CHP, HDP rahatsız oluyor.

Begdaş, haftalık gündem değerlendirmesi toplantısında Vatan Partisi yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Baba Celil Begdaş, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurguladı:

- O çadırları zaferlerle kaldıracağız.

- Türk milleti, Türk ordusu, Türk polisi, o PKK ile kararlı mücadelesi, Diyarbakır annelerinin babalarının, annelerinin kararlı mücadelesi işte HDP kapanma noktasına geldi. Meclis’te de terörist kalmayacak. Tek bir kardeşimiz PKK nın ekinde kalmayacak onları oradan kurtaracağız.

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ise Diyarbakır ailelerinin HDP’yi kapattığını söyledi:

- Anneber, babalar omuz omuza mücadele yürüttüler. kar kış yağmur çamur demediler.

- Yargıya güveniyoruz. HDP kapatıldığı gün yüreği Türk milleti ile atan herkesin zaferi olacaktır.

# chp # abd # hdp # vatan partisi # evlat nöbeti # Kürt # diyarbakır anneleri # öncü kadın # zafer # HDP kapatma