FETÖ'nün VIP dinleme davasında karar açıklandı

FETÖ'nün VIP dinleme davasında karar verildi. Mahkeme, 131 kişiyi hapisle cezalandırdı. Aralarında, Ergenekon kumpasının başındaki isimlerden, FETÖ'nün polis şefleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in de olduğu sanıklar 3 yıl ila 45 yıl arasında değişen hapis cezası aldı.

FETÖ'nün VIP dinleme davasında karar açıklandı

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş insanı... Birçok ismi usulsüz dinledilediler. Fethullahçı Terör Örgütü'ne hizmet ettiler. İşte o kişiler yargılandı. Mahkeme sanıklara ceza yağdırdı.

FETÖ adına usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla 211 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasında hüküm açıklandı.

Sanıklardan 131'ine, 3 yıl 9 ay ile 45 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 45 yıl hapis cezası aldı. Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, 27 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'ya, 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar Hasan Ali Okan, İlyas Tekin, Özgür Öztürk, Seyit Gölcük, Fatih Doğan ve Ertan Aslan da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun yanı sıra "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 16'şar yıl hapse mahkum edildi.

Mahkeme 43 sanığın dosyasını ise ayırdı.

ulusal.com.tr

# fetö # Fetullahçı Terör Örgütü # ramazan akyürek # vip dinleme # Gürsel Aktepe # Yurt Atayün # Fatih Doğan