Saadet Parisi'nde liderlik krizi: Oğuzhan Asiltürk ''Milli Görüş Hareketi Lideri'' imzasını kullandı

Saadet Partisi’ndeki lider krizi büyüyor. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki liderlik atışmasına bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Oğuzhan Asiltürk görüşmesinden rahatsızlık duyan Karamollaoğlu, ''Partiyi genel başkan yönetir” demişti. Oğuzhan Asiltürk ise Afgan halkına hitaben yazdığı mektupta “Milli Görüş Hareketi Lideri” imzasını kullandı.

Saadet Parisi'nde liderlik krizi: Oğuzhan Asiltürk ''Milli Görüş Hareketi Lideri'' imzasını kullandı

Saadet Partisi genel merkezinin CHP-İYİ PARTİ-HDP ittifakı içinde yer almasına tepkiler artıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretiyle parti içinde başlayan liderlik tartışması büyüyor.

İstişare Kurulu Başkanı Oğuz Asiltürk, Afganistan’ın ABD işgalinden kurulmasına ilişkin Afgan halkına yazdığı mektupta Milli Görüş Hareketi Lideri imzasını kullandı. Partinin yayın organı Milli Gazete'de mektubu haber yaparken Asiltürk’ü Milli Görüş Hareketi Lideri olarak yansıttı.

Erdoğan-Asiltürk görüşmesinden sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolluoğlu, “partiyi genel başkan yönetir” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Parti içinde Karamollaoğlu yönetimine duyulan rahatsızlık Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün pozisyonunu güçlendiriyor. Asiltürk’ün Milli Görüş Hareketi Lideri imzasını kullanması da liderlik tartışmasının önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

# abd # cumhurbaşkanı erdoğan # Afganistan # saadet partisi # Temel Karamollaoğlu # Afgan halkı # Saadet Partisi Genel Başkanı