Balıkçılık krizi devam ediyor: İngiltere, Fransa'ya 48 saat süre tanıdı

Paris ile Londra hattında krize neden olan balıkçılık sorununda tansiyonu düşüren bir adım geldi. Fransa, balıkçılık krizi konusunda İngiltere'ye yönelik yaptırımları erteledi.

Balıkçılık krizi devam ediyor: İngiltere, Fransa'ya 48 saat süre tanıdı

İngiltere, 48 saat süre verdi, Fransayaptırımları erteledi; Paris ile Londra hattındaki balıkçılık krizinde tansiyon şimdilik düştü.

Fransa, karasularında izinsiz avlandığı gerekçesiyle İngiltere'ye ait bir balıkçı teknesine el koymuş, iki ülke arasındaki krizde gerginlik artmıştı.

İngiltere, Fransa'ya sorunun çözülmesi için 48 saat süre tanıdı. İngiliz teknesini serbest bırakan Fransa, 2 Kasım’da uygulanmaya başlaması planlanan yaptırımları da erteledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere’ye yönelik misilleme önlemlerinin en az 4 Kasım’a kadar hayata geçirilmeyeceğini açıkladı. İngilizlerden yeni teklifler beklediğini söyleyen Macron, "Müzakere devam ederken yaptırımlar uygulamayacağız" dedi.

İngiltere'nin Brexit'ten Sorumlu Bakanı David Frost ile Fransa’nın Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Bakanı Clement Beaune, 4 Kasım’da konuyu görüşmek üzere bir araya gelecek.

Fransa’nın İngiliz balıkçı gemisine el koymasının ardından konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, balıkçılık sorunuyla ilgili tehditlerini geri çekmesi için Paris yönetimine 48 saat süre tanımış, aksi takdirde bu ülkeye karşı "yasal işlem" başlatacağı uyarısında bulunmuştu. Truss, Avrupalı balıkçılara ek kontroller uygulanabileceğini de söylemişti.

# ingiltere # fransa # Paris # yaptırım # tekne # Londra # balıkçılık