Can Dündar ve Erdem Gül'e tutuklama talebi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, "MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Dündar ve Gül, "Devletin güvenliğini tehlikeye atmak, casusluk yapmak ve silahlı örgüte üye olmak" ile suçlanıyor.

Can Dündar ve Erdem Gül'e tutuklama talebi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "MİT TIR'ları" soruşturması kapsamında ifade verdi.

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Dündar ve Gül, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi İstanbul 7. Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün ifadesini soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan aldı. Başsavcıvekili Fidan, iki gazetecinin “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğraflarının ve kamera görüntüsünün, Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Nöbetçi mahkeme, sorgusu tamamlanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

ulusalkanal.com.tr

# cumhuriyet gazetesi # Can Dündar # tutuklama talebi