Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısa Çalışma Ödeneği kararı

Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzayıp uzamayacağına ilişkin son karar verildi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, işçi ve işverenin bitmesini istememesine rağmen hükümet Kısa Çalışma Ödeneği'ni uzatmama kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısa Çalışma Ödeneği kararı

Haber: Seda Akyüz

Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzayıp uzamayacağına ilişkin kesin karar verildi. Ulusal Kanal’ın Çalışma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, işçi ve işverenin bitmesini istememesine rağmen hükümet Kısa Çalışma Ödeneği'ni uzatmama kararı aldı. Böylece destek31 Mart itibarıyla sona erecek.

Kovid-19 salgını nedeniyle 1 yıldır verilen Kısa Çalışma Ödeneği'nde sona gelindi. Destek 31 Mart’ta son bulacak. İşten çıkarılma endişesi yaşayan emek cephesi Kısa Çalışma Ödeneği'nin bir süre daha uzatılması taraftarı. İşveren tarafı da istihdamın korunabilmesi ve salgından etkilenen iş yerlerinin toparlanabilmesi için desteğin bu yıl sonuna kadar devam etmesi yönünde açıklama yaptı.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 29 Mart’ta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında işçi ve işveren tarafından gelen talepleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sundu. Bakanlar Kurulu üyeleriyle istişare eden Erdoğan’ın Kısa Çalışma Ödeneği'nin 31 Mart’ta sona erdirilmesi yönünde karar verdiği öğrenildi. Çalışma Bakanlığı'nın da desteğin sona erdiğine ilişkin son kararı 31 Mart tarihinde açıklayacağı belirtildi.

# erdoğan # bakanlar kurulu # ulusal kanal # cumhurbaşkanı erdoğan # hükümet # destek # işçi # aile # çalışma # sosyal # Kısa Çalışma Ödeneği # işveren # 31 mart # kısa çalışma # ödenek