İzmir'den Ankara'ya 'Umut Yürüyüşü'

HDP'nin bölücü terör örgütü PKK saflarına götürdüğü kızı Gamze Laçin için 2 yılı aşkın süredir nöbet tutan baba Mehmet Laçin İzmir'den Ankara'ya yürümeye karar verdi. TBMM ve Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi hedefleyen Mehmet Laçin, kızını alana kadar HDP Genel Merkezi önünden kamp kurmak istiyor.

İzmir'den Ankara'ya 'Umut Yürüyüşü'

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Mehmet Laçin'in 2 yılı aşkın süredir, HDP İzmir İl Binası önünde kızı Gamze için nöbet tutuyor. Kızı PKK saflarına çocuk yaşta HDP aracılığı ile katılmıştı. ''Kızımı HDP'den söke söke alacağım'' diyen 61 yaşındaki baba evladı için bu kez İzmir'den Ankara'ya yürümeye karar verdi.

Mehmet Laçin, 17 Haziran'daki HDP binasına yapılan silahlı saldırı nedeniyle nöbete ara vermek zorunda kaldı. Çünkü HDP milletvekilleri O'nu hedef göstermişti. Kızını, dağdan indirmeye kararlı olan baba bu kez sesini yükseltmek için İzmir'den Ankara'ya "Umut Yürüyüşü"ne başladı.

Mehmet Laçin'in ilk durağı Manisa olacak, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde basın açıklaması yapacak. Ardından Uşak'a geçecek ve geceyi kentte geçirecek. Sonraki gün ise yürüyüşe Uşak'ın Banaz ilçesinde başlayacak ve Afyonkarahisar'a ulaşacak. Azimli baba Eskişehir Sivrihisar'ı ziyaret ettikten sonra ise Ankara varacak.

HDP Genel Merkezi önünde kamp kurmayı hedeflediğini belirten Mehmet Laçin, dağdaki kızı Gamze'ye seslendi; ''Ben ölmeden senin koyun gözlerine bakma hayalimi gerçekleştirmek istiyorum, evine dön'' dedi.

# Manisa # izmir # ankara # pkk # hdp # Afyonkarahisar # hdp pkk # HDPKK # umut # dağ # Turgutlu # umut yürüyüşü