Suat Kılıç'tan skandal öneri

Taraftar protestolarına karşı, daha önce kulüpleri tehdit eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan, skandal bir öneri geldi. Kılıç, taraftarlara maç öncesi önleyici hapis cezası uygulanmasını istedi. Kılıç, "Bu gözaltıdan daha caydırıcı olur.” dedi.

Suat Kılıç'tan skandal öneri

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, statlardaki önlenemeyen taraftarprotestoları için skandal bir öneride bulundu.

Kılıç, elektronik biletle fişleme ve kombine bilet sahiplerine sözleşme imzalatılmasının ardından şimdi de hapis cezasını gündeme getirdi. Bakan Kılıç, "olay çıkarması muhtemel kişiler için önleyici hapis cezası uygulanmalı" dedi.

Şiddet ve taşkınlık olaylarını alışkanlık haline getirenler var. Böyle kişiler için önleyici hapis cezası uygulanabilir. Bu tür maçlar öncesi, sürekli olay çıkaran, yine çıkarabileceklerle ilgili kısa süreli hapis uygulaması. Teknik adı önleyici hapis. Bazı ülkelerde uygulanıyor. Gözaltından farklı ve daha etkili. İçişleri Bakanlığı’nda da bu kişilerle alakalı rapora giren unsurlar var.

Kılıç ayrıca, kulüplerin tavrı nedeniyle şiddetin sona ermediğini iddia etti. "Kanunlar yeterli, uygulamada sıkıntılar var" diyen Kılıç, polisin bu sezon daha dikkatli olduğunu söyledi.

Kılıç yılbaşına kadar kameralı güvenlik sistemiyle e-bilet uygulamasına geçileceğini ve bunun yetkisinin Türkiye Futbol Federasyonu’nda olduğunu hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

# protesto # suat kılıç # taraftar