Erdoğan'dan OHAL yorumu: Netice alana kadar devam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab'tan sonra daha derinlere gitmemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "temennim odur ki Rusya ve İran'la birlikte Astana'da başlatılan süreç, inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve El Bab hallolmuş olur" dedi. Bu arada OHAL'de seçim ve anayasa referandumunu değerlendiren Erdoğan, "OHAL ile gidilmesi çok daha rahat bir zemin de hazırlayabilir" dedi.

Erdoğan'dan OHAL yorumu: Netice alana kadar devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinden dönerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Astana süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbakanı, IŞİD'in El Bab'tan temizlenmesinin ardından Türk Ordusunun daha derinlere girmesine gerek olmadığını kaydetti.

"ASTANA REJİMİ OLUMLU NOKTAYA ÇEKER

Temennim odur ki Cenevre süreci, Rusya ve İran'la birlikte Astana'da başlatılan süreç, inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve El Bab hallolmuş olur. El Bab'da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir."

Erdoğan'a PYD/PKK'nın "Astana mutabakatını tanımıyoruz" açıklaması da soruldu. Erdoğan da soruyı yanıtlaması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na söz verdi. Çavuşoğlu, "YPG'nin Astana'ya katılmasına biz izin vermedik. Dolayısıyla YPG'nin o tür bir açıklama yapması normaldir" dedi.

"OHAL, RAHAT ZEMİN HAZIRLAYABİLİR"

Afrika gezisi dönüşü gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, OHAL'in referandum için daha rahat zemin hazırlayabileceğini söyledi.

"OHAL’i keselim düşüncemiz yok" diyen Erdoğan, FETÖ ile mücadelede netice alana kadar olağanüstü halin devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağını açıklayan CHP'ye seslendi. "Millete gitmeyi hiçbir zaman tercih etmiş değil" eleştirisini yaptı. Cumhurbaşkanı, "Parlamentoda 'hodri meydan' dediysen, niye Anayasa Mahkemesine koşuyorsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri de soruldu. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na cevabı "acaba neyin İslami olduğundan haberi var mı?" oldu.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan afrika # erdoğan abd # erdoğan suriye