Nasrallah'tan sert Yemen tepkisi

Yemen'e yönelik saldırılara tepki gösteren Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabitan'ı "siyasi çözüme engel olmakla" suçladı. Nasrallah, "Ne oldu da Araplar bu kadar gözü pek oldular?" dedi.

Nasrallah'tan sert Yemen tepkisi

Yemen'e yönelik saldırılara sert tepki gösteren Lübnan Hizbullahı Lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ı siyasi çözüme engel olmakla suçladı.

Bit televizyon yayınında konuşan Nasrallah, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’de Husi Ensarullah hareketine yönelik başlatılan hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan’ı, Irak’taki intihar saldırılarılarından ve Suriye’de siyasi çözüme engel olmaktan sorumlu tutan Nasrallah, "Ne oldu da Araplar bu kadar gözü pek oldular. Cumhurbaşkanlığının Hadi’ye iade edilmesi bahanesi, Yemen’e savaş açmak için yeterli bir sebep mi?" dedi.

Yemen’e saldırıyı kabul eden Müslümanların "günahkar olduğunu" belirten Nasrallah, “Saldırının en bariz bahanesi, ‘İran’ın Yemen’de nüfuzunu artırdığı’ iddiasıdır ki bu yalanların en büyüğüdür. Bölgenin kapılarını İran’a açan Suudi Arabistan’daki yönetici akıldır" ifadesini kullandı. Nasrallah, saldırının gerçek sebebinin, “Suud ailesinin Yemen’deki nüfuzunu kaybetmesi” olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# Yemen # tepkisi # nasrallah # sert