Türksat 5A yörüngesine ulaştı

Türksat 5A, 31 derece doğu yörüngesine ulaştı. Uydunun bir ay kadar daha test çalışmaları devam edecek. Türksat 5A, hazirandan sonra dünyaya hizmet vermeye başlayacak.

Türksat 5A yörüngesine ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. Ocakta fırlatılan Türksat 5Ahaberleşme uydusu 31 derece doğu yörüngesine ulaştı.

- Türksat 5A'nın bir ay kadar test çalışmaları devam edecek. Uydumuz, hazirandan sonra dünyaya hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye, uydu teknolojilerinde olduğu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükseltti. Sürece ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, Türkiye'nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası oyuncu olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, ocak ayı başında başarıyla fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolculuğuna devam ettiği bilgisini verdi.

- Türksat 5A uydumuz, 3 Mayıs itibarıyla 31 derece doğu yörüngesine ulaştı. Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika'nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'i kapsama altına alacak.

Karaismailoğlu, "Üretim süreçlerinde sona yaklaşılan Türksat 5B haberleşme uydusunu da bu yılın 4'üncü çeyreğinde uzaya fırlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Karaismailoğlu, milli imkanlarla geliştirilip üretilme çalışmaları süren Türksat 6A haberleşme uydusunun üretim ve entegrasyon süreçlerinin yoğun şekilde devam ettiğini de söyledi. Bakan, "Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya göndermeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

# uydu # türkiye # uzay # Adil Karaismailoğlu # Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu # uzay çalışmaları # Türksat 5A # Türksat 5B # Türksat 5A uydusu # Türkiye Türksat 5A # Doğu Yörüngesi # uydu teknolojileri # haberleşme uydusu # uydu uzay