HSYK savcı Zekeriya Öz'e kalkan oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Fethullahçı savcı Zekeriya Öz'e kalkan oldu. Başbakan Erdoğan'ı tehdit suçlamasıyla HSYK'ya yapılan şikayete ilişkin karar alınamadı. Cemaate yakın iki üye, "incelemeye gerek yok" dedi. Bu nedenle karar yeter sayısı çıkmadı.

HSYK savcı Zekeriya Öz'e kalkan oldu

HSYK 3'üncü Dairesi, savcıZekeriya Öz'e kalkan oldu.

HSYK 3'üncü Dairesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetini görüştü. Ancak yapılan şikayeti karara bağlanamadı.

Savcı Zekeriya Öz, twitter üzerinde attığı mesajlarda Erdoğan'ı hedef almıştı. Erdoğan Öz'ün "sonu Saddam gibi olacak" sözlerini "ölümle tehdit" olarak değerlendirdi. Öz hakkında hem HSYK'ya başvurdu, hem de suç duyurusu yaptı.

Erdoğan’ın suç duyurusu üzerine Salı günü toplanan HSYK 3. Dairesi’nden Öz hakkında bir karar çıkamadı. 7 üyesinden 3'ü tatilde olan Daire 4 üye ile toplandı.

Daire’nin yüksek yargı kökenli üyeleri, Öz hakkında inceleme başlatılması yönünde oy kullandı. Ancak cemaate yakın üyeler ret oyu verdi. Cemaate yakın bir üye Öz’ün mesajlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu öne sürdü. Toplantıda Öz hakkında 4 oy çıkmadığı için ret ya da inceleme kararı çıkmadı. Böylece Öz, tweetleri nedeniyle soruşturulmaktan kurtuldu.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # erdoğan # savcı # Zekeriya Öz # saddam hüseyin