AKP’de ‘siyasi ayak’ kavgası büyüyor

AKP’de ‘siyasi ayak’ kavgası büyüyor

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “15 Temmuz darbe girişimin siyasi olmadığını söylemek büyük yanlış olur” dedi. Metiner, AKP’li eski bakanlar Bülent Arınç, Suat Kılıç ve başka bazı isimlerle gönül bağlarının kalmadığını da belirtti. Referandumda, Anayasa de- ğişikliğinin “sandıkları patlatarak” değil, yüzde 51 gibi bir az bir farkla kabul edilmesi üzerine umduğunu bulamayan AKP’de gözler, FETÖ’nun 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin siyasi ayağına çevrildi. AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner önceki gün Kayseri’de bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kayseri Olay Gazetesi Metiner’in açıklamalarına geniş yer verdi. “15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının olmadığını söylemek çok büyük bir yanlışlık olur” diyen Metiner, “Ak Parti tabanı müsterih olsun Recep Tayyip Erdoğan’ı lider olarak kabul edenler de müsterih olsunlar. Hiç kimse kayırılmayacaktır, hiç kimse kollanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Metiner, “FETÖ’nün siyasi ayağı veya Cuntanın siyasi isimleri kimi Başbakan yapacaklardı, kimi Cumhurbaşkanı yapacaklardı” sorusuna şu karşılığı verdi: “FETÖ’nün siyasi aya- ğının olmadığını söylemek çok büyük bir yanlışlık. Yani bir darbe varsa bu darbenin siyasi ayağı- nın olmaması mümkün değildir. Sonuçta darbe başarılı olsaydı bu ülkeyi yönetecek insanları vardı. Bu isimler konusunda bilgi sahibi değilim. Mutlaka MİT ve Cumhurbaşkanımız gerekli bilgiye sahiplerdir. Bana göre FETÖ’nün siyasi ayağını oluşturan isimlerin başında Kılıçdaroğlu geliyor mesela. Çünkü Pensilvanya ağzıyla konuşuyor. Ama bu diğer partilerin içerisinde hiçbir şekilde FETÖ’cü unsurların olmadığı anlamına gelmiyor. Mutlaka o FETÖ denilen ahtapot örgüt, hain örgüt her partinin içine elemanlarını yerleştirmiştir. Biz Ak Partili olarak tespit ettiğimiz bütün unsurlar için gerekeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”

SADECE ARINÇ DEĞİL...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in, “Bü- lent Arınç darbenin başbakanı olacaktı” iddiası ile ilgili soruya da Metiner, “Bülent Arınç’ın darbenin Başbakanı olacağı konusunda bir fikrim yok. Olsaydı ben de Melih Gökçek gibi açık yü- reklilikle paylaşırdım. Ama Bülent Arınç’ın bizim gönül dünyamızda yeri yok. Kendisinin FETÖ’cü olup olmadığı bilgi ile belge ile ortaya konulacak bir durum değil, elbette kimsenin alnının ortasında FETÖ’cü diye yazmıyor ama FETÖ’nün korunması kullanması sürecinde sadece Bülent Arınç’ın değil, başkaca geçmiş dö- nemlerde partimizin etkili yetkili konumlarında bulunan insanların da rol oynadıkları biliniyor. Kişisel olarak benim için Bülent Arınç’ın ve de Suat Kılıç gibi başkaca isimlerin, bugün geldiğimiz yer itibarı ile gönül dünyamızda zerrece bir yeri yoktur. Bu benim kişisel görüşüm ama benim gibi düşü- nen milyonlarca Ak Partili vardır” ifadelerini kullandı. Aydınlık

# AKP # kavga # bülent arınç # siyasi ayak