Yurtta soğuk hava ve kar etkisini gösterdi

Mart kapıdan baktırdı. Yurdun büyük bir bölümünde soğuk hava, kar ve tipi etkili oldu. Birçok kent beyaza büründü.

Yurtta soğuk hava ve kar etkisini gösterdi

Mart kapıdan baktırdı. Birçok kent beyaz örtüyle kaplandı. İlkbaharın ilk ayında bazı kentlerimiz kara kışı yaşıyor.

Ülkemizin en soğuk kentlerinden Erzurum'da kar yağışı gece başladı. Aralıklarla etkisini arttırdı. ''11 ay beyaz, bir ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz'' sözleriyle soğuk havası türkülere konu olan kentte, mart ayında yaşanan kar ve tipi, kışı aratmadı.

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kentte yoğun tipi etkili oldu. Sürücüler karla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı.

Bu görüntüler de Ardahan'dan… Kentte, yoğun kar yağışının ardından belediye ekiplerince karla mücadele çalışması yapıldı.

Karabük'te gece başlayan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kentin yüksek rakımlı köyleri ve ormanları beyaza büründü.

Aksaray'ın da yüksek kesimleri karla buluştu. Kar, Hasan Dağı ve çevresi ile Ortaköy ve Ağaçören ilçelerini beyaza bürüdü. Kentte, işte bu güzel manzaralar kameralara yansıdı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Kapadokya'da, baharın ilk ayında peribacaları beyaz örtüyle kaplandı. Uçhisar Kalesi çevresi ile Kılıçlar ve Güllüdere vadilerindeki peribacaları ve doğal kayalar güzel görüntü oluşturdu.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kayseri Erciyes'te kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Yoğun kar nedeniyle pistlerin kapanmaması için kar ezme aracı çalışma yaptı.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı kent merkezinde de güzel görüntüler oluştu. Trafikte yer yer yoğunluğun yaşandığı kentte, ekiplerce karla mücadele çalışması yapıldı.

Van'ın Erciş ilçesinde de kar ve tipi nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Bölgeye ulaşan ekipler uzun uğraşlar sonucu araçları saplandığı yerden çıkarttı.

# kar # Aksaray # erzurum # karabük # soğuk # UNESCO # kış # tipi # Sürücü # kapadokya