2300 yıl önceki Antalya gün yüzüne çıkacak

Antalya’da Nekropol Müzesi Projesi ile 2 bin 300 yıl önceki kent gün yüzüne çıkacak. Bundan 13 yıl önce kent merkezinde bir AVM inşaatının temel kazıları sırasında binlerce yıllık tarih hazineleri ortaya çıktı. O günden bu yana yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Nekropol Müzesi, antik mezarları ve arkeolojik eserleri ile misafirlerini tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

2300 yıl önceki Antalya gün yüzüne çıkacak

Nekropol Müzesi Projesi ile 2 bin 300 yıl önceki Antalya gün yüzüne çıkacak. Projede çalışmalar sona yaklaşıyor.

Bundan tam 13 yıl önce kent merkezinde bir AVMinşaatının temel kazıları sırasında binlerce yıllık tarih hazineleri ortaya çıktı. Yıllar içinde bir müze projesi oluştu. Bu kapsamda, ortak kazı çalışması, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı ve Antalya Müzesi Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Kazı çalışmalarında Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemine ait bine yakın mezar bulundu. Mezarlıklardan çıkarılan gözyaşı şişeleri, pişmiş toprak kaplar, gömüler ve sikkeler gibi eserler koruma altında sergilenecek.

Nekropol Müzesi’nde ziyaretçiler cam yürüyüş yolları ile tarihi mezar alanlarını yakından görüp inceleyebilecek. Müzede sergi alanı, seyir terası, konferans salonu, dinleti çanağı ve antik dönemdeki cenaze törenlerinin çağdaş müzecilik teknikleriyle canlandırıldığı bir bölüm yer alacak.

Nekropol Müzesi antik mezarları ve arkeolojik eserleri ile yerli ve yabancı misafirlerini tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

# antalya # avm # müze # tarih # inşaat # sergi # mezarlık # roma # arkeolojik # antik mezar # doğu roma