İzmir'in altyapı dosyası-4: Roma İmparatorluğu'ndan bu yana kenti su basıyor

Ulusal Kanal İzmir'in altyapı sorunu ile ilgili dosya haberlerini sürdürüyor. İnşaat mühendisi olan eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın İzmir tecrübelerini aktardı. Roma İmparatorluğu'ndan bu yana İzmir'i sel aldığını belirten Tunçağ, yağmur sularının kente gelmeden bir kısmının havuzlanmasını önerdi.

İzmir'in altyapı dosyası-4: Roma İmparatorluğu'ndan bu yana kenti su basıyor

İzmir kenti neredeyse her yüz yılda aynı doğal afetleri yaşıyor. Öyle ki 2 bin yıl önce Roma İmparatorluğu döneminde yaşanan sorunlar devem ediyor.

Eski KonakBelediye Başkanı bu çarpıcı durumu coğrafyaları atası olarak Strabon'dan aktardı.

İnşaat Mühendisi eski Belediye Başkanı Tunçağ, İzmir'in altyapısını anlattı.

İzmir altyapısının temel eksikliği kanalizasyon ile yağmur suyunun aynı hattan arıtmaya gitmesi. 2000'li yıllarda 4 buçuk milyonluk kent için yapılan altyapıya büyük yatırımlar ayrılmıştı. İzmir 15 yıl içinde 4,5 milyon nüfusa ulaştı. Ancak bu uzun süre zarfından kanalizasyon ile yağmur suyu kanalları ayrıştırılmadı.

Muzaffer Tunçağ, Paris'teki gibi dev kanalizasyon sistemlerini yüksek maliyet nedeniyle İzmir'e uygun bulmuyor. Bunun yerine yağmur sularının kente gelmeden havuzlanmasını öneriyor.

Eski Belediye Başkanı çözüm için ilk sıraya ayrıştırmayı yazdı.

İzmir'in altyapısına ışık tutan dosya programı 20 Mart günü saat 13.00'te Ulusal Kanal'da...

# izmir # ulusal kanal # konak # belediye başkanı # coğrafya # roma # altyapı # su baskını # sel baskını # roma imparatorluğu # coğrafyacı # İzmir Konak