CHP'li belediyede toplu sözleşme eylemi

Çankaya Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmeleri için ara bulucu 24 Mayıs'ta kararını açıklayacak. Karar öncesi işçiler taleplerinin karşılanması için çöp toplama kamyonlarıyla belediye önünde eylem yaptı. AK Parti'nin belediye meclis toplantısına taşıdığı eylemleri CHP'li Çankaya Belediyesi ise görmezden geldi.

CHP'li belediyede toplu sözleşme eylemi

İşçiler, çöp kamyonları ile CHP'li belediyeyi protesto etti. Eylemler meclis toplantısına da taşındı.

Çankaya Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında yaklaşık 5 aydır toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Çankaya Belediyesi işçileri, sözleşme ile bir buçuk ay önce teklif edilen 9 lira artı yüzde 6 zamma tepki gösterdi.

Çanpaş işçileri 129 lira olan taban ücretlerinin 195’e çıkarılmasını da talep etti. Ancak belediye yönetimi ile uzlaşı sağlanamadı. Bu nedenle başlayan arabuluculuk süreci 24 Mayıs’ta sona erecek.

Süreç sona ermeden masada anlaşmak isteyen işçiler, çöp kamyonlarını belediye binası önüne dizerek eylem yaptı. İşçiler, anlaşma olmazsa genel grev kararı almayı hedefliyor.

Toplu iş sözleşmesi süreci Çankaya Belediyesi Meclis toplantısında da tartışma yarattı.

AK Parti Grup BaşkanvekiliEmrah Uslu, işçilerin taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Uslu, ''İşçi ve emekçi kardeşlerimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermenizi öyle yılda bir kere işçi bayramında şov yapmaya benzemez bu arkadaşlar. Toplu sözleşme sürecinde işçi kardeşlerimizin yanındayız'' dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise belediye işçilerinin eylemlerini görmezden geldi.

# chp # ankara # meclis # toplu iş sözleşmesi # işçiler # çankaya # belediye # cop # AK Parti Grup Başkanvekili # Çankaya Belediyesi # emrah uslu