Ömer Altıparmak ve 17 polisin 207 yıla kadar hapsi istendi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki F-tipi örgütlenme iddianamesi tamamlandı. Eski daire başkanı Ömer Altıparmak'ın örgüt lideri olarak yer aldığı iddianamede, 18 polis için 207 yıla kadar hapis cezası istendi. Suçlamalar ise casusluk, suç işlemek için örgüt kurmak ve resmi belgede sahtecilik...

Ömer Altıparmak ve 17 polisin 207 yıla kadar hapsi istendi

F-tipi polislerle ilgili Ankara'daki yasa dışı dinleme iddianamesi tamamlandı. 28 sayfalık iddianamede 18 polis için 96 yıl ile 207 yıl arasında hapis cezaları istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğüİstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki F-tipi örgütlenme hakkında yürütülen telekulak soruşturması tamamlandı. Cumhuriyet savcısı; sahte belgelerle suç üretme faaliyetinin örgütlü bir şekilde yapıldığını tespit etti. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da suç örgütünün lideri olduğu belirtildi.

F-tipi polislerin devlet hiyerarşisi dışında ayrı bir örgütlenmeye gittiğine dikkat çeken Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, Altıparmak'ın tüm suçlardan sorumlu olduğunu vurguladı. İddianamede yasa dışı dinlenen isimlerin cemaatin hedefindeki isimler olmasına dikkat çekildi. Savcılık 2011 seçimleri öncesinde CHP ve MHP milletvekili adaylarının takibe alındığını tespit etti. İddinamede dönemin MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak'tan "kaset komplosu ile adaylıktan çekilmek zorunda kalan mağdur” olarak belirtildi.

12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede F-tipi polislere; "casusluk, suç işlemel için örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik ve gizliliğini ihlal" suçları yönetildi.

ulusalkanal.com.tr

# casusluk # Emniyet Genel Müdürlüğü # f-tipi # yasadışı dinleme # Ömer Altıparmak # İstihbarat Daire Başkanlığı