Terör bitti turizm başladı

Huzura kavuşan Şırnak artık terörle değil, turizmle anılıyor. Doğal güzellikleri ile turizmde iddialı kent, yeni rota belirlemek için kente gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Terör bitti turizm başladı

Yıllarca terörün gölgesinde kaldı. Sahip olduğu zengin doğal güzellikleri insanlığa sunamadı. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sayesinde huzura kavuştu. Şırnak artık terörle değil, turizmle anılıyor. Öyle ki kent, doğaseverlerin yeni rotası olacak.

Kent, pek çok tarihi ve kültürel zenginliği bünyesinde barındırıyor. Doğal güzellikleriyle görenleri hayran bırakıyor. Tesis edilen güven ve huzur ortamında yeni turizm rotaları ile de yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Dicle Kalkınma Ajansı, turizmin canlandırılması için bir proje hazırladı. Ziyaretçi gruplar kentin turizm rehberine yeni güzergahlar eklemek için her hafta farklı bir bölgeyi geziyor. Ziyaretçilerin ilk durağı İdil ve Güçlükonak ilçeleri arasında yer alan ve doğasıyla dikkati çeken Cehennem Deresi bölgesi oldu.

Turist kafilesi, yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüş yaptı. Mağara, kanyon, vadi, dik yamaçlar, doğal kaynak suyu ve yeşil alanlarıyla turizme kazandırılmayı bekleyen bölgeyi adım adım gezdiler.

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Çelik, bundan sonraki süreçte de yeni grupları davet ederek yerli ve yabancı turistlere Şırnak'ı tanıtacaklarını söyledi.

# kent # terör # ziyaret # turist # turizm # Kültür # Rota # otel # kafile # doğal güzellik # işletme # rehber # Şırnak Üniversitesi # doğa parkı # doğasever