F tipine sandıkta ağır hezimet

F tipine sandıkta ağır hezimet

F tipinin bağımsız adayları seçimlerde ağır bir hezimete uğradı. Fethullah Gülen'in en güçlü adayı Hakan Şükür 30 bin oy alabildi.

7 Haziran 2015 Genel Seçiminde milletvekili olmak üzere 44 ilden 182 kişi bağımsız aday olarak başvurdu. 18'i kadın 182 bağımsız aday arasında F Tipinin desteklediği isimler de vardı. Başta Hakan Şükür olmak üzere Ali Fuat Ali Yılmazer, Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç ve Yurt Atayün milletvekili seçilemedi.

Eski futbolcu Hakan Şükür İstanbul 3. Bölge'den aday olmuştu. Yoğun bir kampanya yürüten F tipinin en güçlü adayı olarak gösterilen Şükür 30 bin alabildi

Eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda kilit rol oynamıştı. İstanbul 1. Bölge'den Bağımsız aday olarak seçimlere katılan Yılmazer, kesinleşmeyen sonuçlara göre yüzde 0,06 oranında oy alabildi.

Yakup Saygılı da İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olarak yarışıyordu. Kesinleşmeyen sonuçlara göre milletvekili adayı Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, 19 bin 295 (yüzde 0,80) oy alabildi.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da bağımsız olarak yarışan bir diğer Ankara 1. Bölgeden aday olan tutuklu polis şefi Nazmi Ardıç kesinleşmeyen sonuçlara göre yüzde birin altında kaldı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü, Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Yurt Atayün de Meslis'e girecek çoğunluğa ulaşamadı.

# AKP # ali fuat yılmazer # silivri cezaevi # hakan şükür # nazmi ardıç # Yurt Atayün