Yeni askerlik sistemi ve bedelli askerlik sistemine dair Aydınlık yazarı Oktay Yıldırım'dan yorum

Aydınlık gazetesi yazarı Oktay Yıldırım, yeni askerlik ve bedelli askerlik sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, "Profesyonellik adına komando tugaylarının sayısı azaltılıyor. Kendi askerlik sistemimizi hem nitelik hem nicelik olarak bitiriyoruz. Ege ordusu yok. Adalarımız işgal altında" şeklinde konuştu

Yeni askerlik ve bedelli askerlik sistemiyle ilgili Aydınlık gazetesi yazarı Oktay Yıldırım, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında önemli açıklamalarda bulundu.

Oktay Yıldırım, "Ege ordusu yok. Adalarımız işgal altında" dedi.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Profesyonellik adına komando tugaylarının sayısı azaltılıyor." ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesi yazarı Yıldırım, "Birlik ruhunu zedeleyen bu uygulamadan ne zaman dönülecek?" diye sordu.

Oktay Yıldırım, "Kendi askerlik sistemimizi hem nitelik hem nicelik olarak bitiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesini yorumlayan Yıldırım, "Parası olan gitmiyor. Parası olmayan 'Ben niye ölüyorum' demeyecek mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Tehditlere karşı önlem yerine asker sayısının düşürüldüğünü aktaran Oktay Yıldırım, bedelli askerlik düzenlemesine dair "Bu uygulamanın kurucu ideoloji ile hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Aydınlık gazetesi yazarı Oktay Yıldırım, Kara Kuvvetleri'nin nitelik ve nicelik olarak arttırılması gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

# ordu # ulusal kanal # aydınlık # yeni askerlik sistemi # bedelli askerlik sistemi # umut tezerer # oktay yıldırım # Gün Ortası