Fabrikadan salınan çimento tozu yaşamı tehdit ediyor: Antalya’da Bademağacı sakinleri tepkili

Badem diyarı Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesinde vatandaşlar tepkili. Bölgede faaliyet gösteren çimento fabrikasının kontrolsüzce saldığı toz yüzünden tüm yaşam tehdit altında. Bu durumun yarattığı tablo; Günden güne artan akciğer hastalıkları, verimi düşen üretim, yok olan temiz hava. Vatandaşlar fabrikanın faaliyetini destekliyor ancak bedeli bu kadar ağır olmamalı.

Fabrikadan salınan çimento tozu yaşamı tehdit ediyor: Antalya’da Bademağacı sakinleri tepkili

Çimento fabrikası kontrolsüzce toz salıyor. O tozlar, çevredeki mahalleleri kaplıyor. Bölgede başta insan sağlığı olmak üzere tarımsal üretim, doğa, çevre kısaca tüm yaşam tehdit altında.

Çimento fabrikası Burdur’un Bucak ilçesinde Antalya İl sınırına kurulu. Önlemsizlik yüzünden fabrikanın bölgeye zararı büyük. Bacasından çıkan toz ve küller rüzgârın etkisiyle kilometrelerce uzağa taşınıyor. Başta Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesi olmak üzere çevredeki tüm yerleşim yerlerini zehirliyor.

Mahalle, en önemli badem üretim merkezi. Bölgede üzüm ve buğday başta olmak üzere birçok ürün yetiştiriliyor. Küçükbaş hayvancılığının da yaygın olduğu bölge, eşsiz doğası ve kendine has iklimi ile öne çıkıyor.

Şimdi o rüzgâr, fabrikanın bacasından süzülmeden çıkan zehri taşıyor. Çalışkan insanların yurdunda fabrikanın tozu nedeniyle hastalıklar arttı. O tozlar hem insan sağlığında hem de bölge üretiminde geri dönüşü olmayan zarara yol açıyor.

Vatandaşlar duruma oldukça tepkili. Fabrikanın faaliyetini destekliyorlar ancak bedeli bu kadar ağır olmamalı.

# antalya # vatandaş # badem # fabrika # çimento # Döşemealtı # toz # çimento fabrikası