Yangınla mücadele eden kahramanlar

Genç, yaşlı, engelli.... PKK'nın yaktığı orman yangınlarına karşı devlet millet seferber. Kimi su taşıdı, kimi erzak ulaştırdı. İşte yangınla mücadele eden o kahramanlardan birkaçı...

Yangınla mücadele eden kahramanlar

Türk milleti hem yalanlarla hem yangınlarla mücadele ediyor. PKK'nın orman yangınlarına karşı genci yaşlısı yüzlerce kişi görev başında. Vatandaşlar yangını söndürmek ve yardım ulaştırmak için gece gündüz bölgedeydi.

Onlardan biri de Suriyeli Yusuf'tu. 26 yaşında. Suriye'de bombalı saldırı sonucu bacağı ve kolunu kaybetti. Türkiye'ye sığındı.

Yangında görevlilere su taşıdı. "Türkiye savaş olduğunda bizlere kapılarını açtı. Biz de en iyi şekilde karşılık vermek için buradayız.” dedi.

"Yangına müdahale edenler açıkmıştır" diye erzak taşıyanlar da vardı. Elinde sopası sırtında erzağıyla bölgeye giden teyze de bu zorlu günlerde elinden geleni yaptı.

Yangınlarda Mehmetçik ve polis ekipleri büyük çaba sarf etti. Hatta balayını yarıda keserek göreve gidenler de vardı. Polis Damla ve İrfan Yılmaz çiftçi mücadeleye omuz verdi.

Bu fotoğraf karesi Muğla Milas'ta çekildi. Gönüllülerin 30 bar basınçlı su ile yangın söndürme çalışmasına katıldığı anlara ait. Türk milletinin vatan millet sevdasını anlatan bu kareler tarihe geçmiş oldu.

# yangınla mücadele # türk milleti # Kahramanlar # İrfan Yılmaz # damla