Son dakika haberleri... Irak'ın kuzeyindeki Karacak'a geniş kapsamlı hava harekatı

Irak'ın kuzeyindeki Karacak bölgesine geniş kapsamlı hava harekatı icra edildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından "Teröristlere ait silah mevzii, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin imha edildiği bu harekatta büyük oranda yerli ve millî mühimmat ile İHA’larımız da kullanılmıştır. Harekatta, sadece teröristlere ait tesisler hedef alınmış, sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf edilmiştir." açıklaması yapıldı

Irak'ın kuzeyinde Pençe Harekatı devam ederken, PKK'nın üs olarak kullandığı Erbil'in güneyindeki Karacak bölgesi vuruldu.

10'dan fazla savaş uçağının katıldığı operasyon gece yarısı yapıldı. Ayrıntılıları Milli Savunma Bakanlığı açıkladı.

Teröristlere ait silah mevzii, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 20'ye yakın hedef imha edildi. Karacak/ Mahmur dağı bölgesi PKK'nın yuvanlandığı noktalardan biri, sınıra yaklaşık 170-180 km uzaklıkta bulunuyor. Terör örgütünün karargahı, patlayıcı eğitim alanları var. PKK, Irak-Suriye ve dağlık alanlardaki terörü Karacak'tan sağlıyordu.

Geniş kapsamlı harekâtta, büyük oranda yerli mühimmatlar ve İHA’lar kullanıldı.

Bakanlık, sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğunu, sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf edildiğini belirtti. Karacak bölgesi, 2018 Aralık ayında da vurulmuştu.

Karacak'ın yanı sıra F-16'lar, Irak kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine de bomba yağdırdı. 6 PKK'lı öldürüldü. Örgütün kullandığı sığınaklar yok edildi.

Yurt içindeki operasyonlar da sürüyor. Tunceli'de hava destekli operasyonda 2 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

# ırak # karacak