İmamoğlu'na soruşturma propagandası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında türbe ziyaretindeki görüntüler nedeniyle soruşturma açıldığı haberleri yayıldı. İçişleri Bakanlığı bu haberi yalanlasa da CHP'ye yakın medya propagandayı sürdürdü. Aslında başlatılmayan soruşturmada İmamoğlu'nun HDP'ye ziyareti de vardı. Ancak bu konu gündeme getirilmeden sadece türbe öne çıkarıldı. Gündemdeki konu ile ilgili konuşan Gazeteci Nedim Şener ve Hulki Cevizoğlu göre İmamoğlu ve ekibi bu süreci reklam için kullandı.

İmamoğlu'na soruşturma propagandası

Kamoyunun gündemindeki türbe soruşturması tartışması bir şikayet dilekçesi ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında türbe ziyaretindeki görüntülerin soruşturma konusu haberleri yapıldı. Bu haberlerin başını da CHP'ye yakın medya çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da özel olarak haberler için "doğrudur" açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanlığı kısa sürede yaptığı açıklama ile soruşturma haberini yalanladı. Ongun'un "başlatıldı" dediği soruşturma değil ön incelemeydi. Şikayet dilekçesinde HDP ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "suçluyu övdüğü" vardı. İmamoğlu'nun da ifadesi alındı.

İfade sonrası İmamoğlu ve ekibi bu konuyu değil sadece türbe olayını öne çıkardı. CHP'ye yakın medyada tartışmaları sadece türbe ziyareti üzerinden yürüttü. Açıklamalar yapıldı, olmayan soruşturma manşetlere taşındı. Sosyal medyada propagandaya dönüştürüldü.

Soruşturma propagandasına karşı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir yalanlama açıklaması geldi. İmamoğlu hakkında "Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi'ni ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP belediye başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına" yönelik ihbarlarla ilgili herhangi bir soruşturma bulunmadığı belirtildi.

Savcılık, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı'nın yalanlamasına rağmen propagandaya dönüştürülen soruşturma tartışması gündem oldu.

CNN Türk ekranlarında tartışılan konuyla ilgili Gazeteci Nedim Şener, sözcü Ongun'un açıklamasına dikkat çekti:

- Büyükşehir Belediye Başkanının basın danışmanı Murat Ongun'un bu bilgiler doğru dediği zaman o zaman şüpheye düştüm.

- Böyle bir konuyu İmamoğlu kendi Twitter hesabından niye eleştirmedi mesela? Ama Murat Ongun doğrudur diyince işte orada şüphe edeceksin.

- Yani ben görüyorum CHP'liler de üzgün bazı konularda. Bunun bir imaj yaratma bir mağduriyet üzerinden imaj yaratma olduğunun farkında insanlar.

Gazeteci Hulki Cevizoğlu da sürecin reklam amacı taşıdığını ifade etti:

- İşin boyutu farklı. Bu bir propaganda savaşı.

- Bunun meyvesini muhalefet yemek ister ve yiyor.

- Bu haberleri kendileri de topluma sunarak bir kutsal mağduriyet yaratıp işte biz mağdur oluyoruz ağlamayana emzik vermezler hikayesi...

- Kendileridir belki kendi kendilerini şikayet ettiler.

- Bunları dışarıdaki danışmanlarıyla birlikte yaptıklarını düşünüyorum.

# istanbul # ekrem imamoğlu # chp # hdp # soruşturma # içişleri bakanlığı # imamoğlu # Büyükşehir Belediyesi # nedim şener # ifade # fatih sultan mehmet # propaganda # yalanlama # hulki cevizoğlu