Senatörlerden ABD Dışişleri'ne mektup: ''Türkiye'ye F-16 satışı engellensin''

ABD'li 3 senatör, Dışişleri Bakanlığına mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satışlarının engellenmesini istedi. PKK lobilerinin de destek verdiği mektupta senatörler, Türkiye'ye yeni savaş uçağı verilmesinin kendileri için risk olduğunu savundu. Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir heyet, temaslarda bulunmak üzere Washington'a gitti.

Senatörlerden ABD Dışişleri'ne mektup: ''Türkiye'ye F-16 satışı engellensin''

ABD'li 3 senatör, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satışlarının engellenmesini istedi.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloney'in imzası bulunan mektupta, Türkiye'ye F-35'ler karşılığında Türkiye'ye F-16 satışının yapılmaması istendi.

''Helenik Amerikan Liderlik Konseyi'', ''Ermeni Ulusal Amerika Komitesi'' ve ''Kürdistan'ın Amerikan Dostları'' gibi Yunan, Ermeni ve PKK'ya yakın lobiler tarafından da desteklenen mektupta, Türkiye'ye yeni F-16 satışının kendileri için risk oluşturacağı savunuldu.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasına sık sık vurgu yapılan mektupta, yaptırım imasında bulunuldu.

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir heyet, temaslarda bulunmak üzere Washington'a gitti. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcilerinden oluşan NATO Parlamenterler Dostlu Grubu Üyeleri, kongre üyeleriyle görüşmeler yürütüyor.

# chp # abd # amerika # pkk # mhp # ak parti # İyi Parti # senato # Yunan # ermeni # türkiye f 16 filosu # türkiye f 16 alımı