Son 10 günde 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı

PKK'nın çıkardığı orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. 5 ilde 13 orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı. Termik santralleri de tehdit eden yangınlara karşı önlemler artırıldı.

Son 10 günde 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı

Muğla, Aydın, Isparta, Karabük me Burdur'da toplam 13 yangını söndürmek için büyük bir seferberlik var.

ABD'nin kara gücü PKK'nın 47 ilde çıkardığı 209 orman yangını kontrol altına alındı. 5 ilde 13 orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları özveri ile devam ediyor.

Güncel rakamları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, paylaştı. Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklidere, Yılanlı, Seydikemer ve Yatağan olmak üzere 7 ilçesinde, 8 adet yangın devam ediyor.

Milas'ta devam eden yangınlar nedeniyle Yeniköy Termik Santrali'nin çevresinde yangın ihtimaline karşı tedbirler alındı. Yeniköy Termik Santrali'ne yaklaşık 15 kilometre uzakta bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesine ulaşmış, santral personeli tahliye edilmiş, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarılmıştı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Aydın Çine'ye sıçradı. İlçede 6 mahallenin tahliyesine karar verildi.

Bölgede devam eden yangınlar, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen ekiplerin de katkılarıyla havadan ve karadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Aydın'ın Karacasu ve Bozdoğan ilçelerinde iki adet orman yangınına müdahaleler sürüyor.

Isparta Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda başlayan yangının söndürülmesi için ekipler, büyük çaba gösteriyor.

Burdur'da da ekipler Gölhisar ilçesinde çıkan bir yangını kontrol almaya çalışıyor.

# izmir # adana # türkiye # aydın # antalya # yangın # muğla # hatay # orman # Bekir Pakdemirli # orman yangınları # türkiye yanıyor # pkk yaktı