Google'dan kanser ve kalp krizi dedektörü

Google kanser, yaklaşan kalp krizi, felç ve diğer hastalıkların, şu anda mümkün olandan çok daha erken bir aşamada teşhisini hedefliyor.

Google'dan kanser ve kalp krizi dedektörü

Googlekanser, yaklaşan kalp krizi, felç ve diğer hastalıkların, şu anda mümkün olandan çok daha erken bir aşamada teşhisini hedefliyor.

BBC’nin verdiği habere göre Şirket bir hap yoluyla hastanın kan dolaşımına girecek hastalık tespit eden nanoparçacıkları, bir bilek sensörü ile birleştiren bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Projede, bir erken uyarı sistemi olarak kişinin biyokimyasında hafif değişiklikler tespit edilmek isteniyor. Çalışmanın hala erken bir aşamada olduğu kaydedildi.

Erken tanı hastalığın tedavisinde kilit önemde. Pankreas kanseri gibi birçok kanser türü ancak tedavi edilemez ve ölümcül hale geldikten sonra tespit ediliyor. Kanserli ve sağlıklı dokular arasında belirgin farklılıklar var.

Google'ın amacı, kanı sürekli izleyerek kanser izlerini tespit etmek. Bu herhangi bir fiziksel belirti ortaya çıkmadan çok önce tanı imkanı sağlayabilir.

Proje, şirketin potansiyel devrimci yenilikleri araştırma birimi olan, Google X tarafından yürütülmekte.

Şirket daha önce şeker hastaları için özel kontakt lensler üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Lensler, düzenli olarak kandaki şeker düzeyini kontrol edecek

ulusalkanal.com.tr

# kanser # google # kalp krizi # yeni uygulama # dedektör # hastalıklar