Emine Bulut katilinin cezası onandı

Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan hakkında İstinaf kararını verdi. Sanık Varan'ın müebbet hapis cezası onandı. Aile ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası için Yargıtay'a başvurdu.

Emine Bulut katilinin cezası onandı

Kırıkkale'de eski eşi EmineBulut'u vahşice katleden Fedai Varan'ın müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi onadı.

Kızlarını kaybeden Bulut ailesi, avukatları aracılığıyla cinayetin canavarca hisle ve tasarlayarak işlendiği gerekçesiyle Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut, "Biz bu cezayı kabul etmiyoruz. En azından ağırlaştırılmış müebbet olması gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından yakalanmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Varan, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın cinayeti daha önceden planladığı ve acı çektirerek işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle verdiği cezada indirim uygulamadı.

Emine Bulut'un ailesinin avukatı, yerel mahkemenin kararını Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı. Sanık Fedai Varan için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bölge Adliye Mahkemesi, 1,5 yıl süren incelemenin ardından yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Cani adam hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi için Yargıtay'a temyiz başvurusu yapıldı.

Şimdi Emine Bulut'un ailesi Yargıtay'dan gelecek kararı bekliyor.

# yargıtay # tutuklama # mahkeme # adliye # hapis cezası # emine bulut # bulut # Emine # katil # hapis ceza # fedai varan