CHP üyelerine kapalı olan CHP Kurultayı davalık oldu

CHP'nin temmuz ayı sonundaki kurultayına itirazlar sürüyor. CHP onur üyesi Avukat Meral Çil, kurultayın ertelenmesi için dava açtı. Çil'in endişesi, kurultayın CHP'nin birçok üyesine kapalı olarak yapılması. Koronavirüs nedeniyle katılımın az olacağı kurultayda yeni başkan seçilecek.

CHP üyelerine kapalı olan CHP Kurultayı davalık oldu

CHP kurultayı davalık oldu. CHP'de 37'nci Olağan Kurultay sürecine itirazlar yükseliyor. Parti içinden gelen eleştirilerin hedefinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim kadrosu var. Dava haberleri de peş peşe geliyor.

CHP'li Şahin Mengü'nün açtığı davanın istinat mahkemesinden dönmesi beklenirken, partide görev yapan CHP üyesi Avukat Meral Çil de harekete geçti.

CHP'nin büyük kurultayı, 25-26 Temmuz 2020 tarihinde, koronavirüs nedeniyle bin kişilik bir katılımla düzenlenecek. Genel Başkan ve yeni kadro belirlenecek. Parti içindeki muhalefet işte bu noktada sesini yükseltiyor. Parti Meclisi ve yedek üyelerin oluşturulması için bir "oldu bitti" yapılmasından endişe ediliyor.

Avukat Çil, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2020/346 esas sayılı dava açtı. Dava dosyasında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, belirlenen ve ilan edilen 37. Olağan Kurultayı’nın ilandaki şekilde yapılmaması gerekçe gösterildi. kurultayın ileri bir tarihe ertelenmesi istendi.

Kurultayın pandemi nedeniyle ileri bir tarihte ve daha geniş bir mekanda yapılması için itirazlar sürüyor. CHP Genel Merkezi ise davaya ve erteleme taleplerine ilişkin geri adım atmıyor.

ulusal.com.tr

# chp # CHP Kurultay