31 Mart Pazar yerel seçimde güvenlik nasıl sağlanacak?

Emniyet güçleri seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldı. Herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı hem polis teşkilatı, hem de siber güvenliği sağlamakla görevli Bilgi Teknolojileri Kurumu hazırlıklarını tamamladı. Sosyal medyada artış gösteren sahte hesaplar da takibe alındı, kışkırtmalara karşı acil önlem planları oluşturuldu

Türkiye sandık başına giderken; seçimlerin sağlıklı bir atmosferde, adil bir şekilde yapılması için hazırlıklar da tamamlandı.

Gerek sandık başlarında, gerek sokaklarda, gerekse internet ortamında her türlü kışkırtma, sabotaj ve manipülasyon girişimlerine karşı bir dizi tedbir alındı.

Bu kapsamda, emniyet güçleri ve siber güvenlik uzmanları seçim günü ve gecesi boyunca koordineli bir şekilde çalışacak. Sosyal medyada yapılacak paylaşımlar sıkı bir şekilde denetlenecek.

Bilgi Teknolojileri Kurumu; Facebook, Google, Twitter ve Instagram yöneticileri ile irtibata geçti. Seçim günü, karar alma mekanizmalarının hızlı işletilmesi istendi.

Bunun yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Koordinasyon Merkezi, seçim hareket merkezi olarak görev yapacak. 81 ilden gelen tüm haber ve gelişmeler bu merkezden takip edilecek.

Seçim günü, sandık güvenliğinin sağlanması için ülke genelinde 553 bin emniyet, jandarma ve sahil güvenlik korucusu görev yapacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı da ihtiyaç olması durumunda beş bin personelini harekete geçirecek.

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da seçimler için teyakkuza geçti.

Seçim akşamı, oy sayımları ve aktarımları süresince yaşanabilecek kesintilere karşı özel bir ekip oluşturuldu.

Bakanlık bünyesinde, toplam 20 bin 581 personel olası kesintileri önlemek amacıyla görev yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı da okulların hazır hale getirilmesi için 1 Nisan Pazartesi gününü tatil ilan etti.

ulusal.com.tr

# yerel seçim # 31 mart