Köy kahvaltıcılarının pazar talebi

Kademeli normalleşme ile salgınla mücadelede başlayan yeni dönemde Pazarları tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Köy kahvaltısı hizmeti veren mekanlar da, salgın tedbirleriyle kapılarını açtı. Ancak onlar en çok iş yaptıkları Pazar günlerinin de artık kısıtlamasız olmasını istiyor.

Köy kahvaltıcılarının pazar talebi

Şehirden biraz uzakta yaşam bambaşka… Bir nefeslik köy ve doğa ile buluşma zamanları… Gözleme, bazlama ve daha birçok lezzet için arkadaşlarla ya da ailecek gidilen köy kahvaltıları… Kovid-19’dan önce Pazar günlerinin vazgeçilmezleri arasındaydı.

Antalya’da yurttaşlar Torosların eteğinde, orman içinde köy kahvaltısı yapmak için Pazar günü erken saatlerde yollara düşerdi. Çiftçi kadınlarda sezon aralarında usta oldukları başka bir işi yapıp ek gelir sağlamak için, bu mekânlarda senitlerin başında hünerlerini sergilerdi.

Kademeli normalleşme ile köy kahvaltısı hizmeti veren yerler salgın tedbirleriyle kapılarını açtı. Ancak onlar en çok iş yaptıkları Pazar günleri de hizmet vermek istiyor. Kira, vergi ve daha birçok borç birikti. Şimdi onlar iş yapıp borçlarını ödemek istiyor.

Hasan Buzkıran, çok uzun yıllardır Doyran’da kahvaltı hizmeti veriyor. Devletten destek beklediklerini söylüyor.

# pandemi # açıklama # antalya # köy # hizmet # çiftçi # borç # toros # kahvaltı # bazlama # gözleme # yasaklar ne zaman kalkacak