Bir uyarı da Avrupa Parlamentosu'ndan

HSYK'nın yeniden yapılanmasıyla ilgili bir uyarı da Avrupa Parlamentosu'ndan geldi. Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alman Hıristiyan Demokrat siyasetçi Elmar Brok, değişikliklerin Kopenhag ve Venedik kriterlerine uygun yapılması gerektiğini ifade etti.

Bir uyarı da Avrupa Parlamentosu'ndan

HSYK’nın yeniden yapılanmasıyla ilgili Avrupa Birliği’nin genişlemeden sorumlu yüksek komiseri Stefan Füle’nin uyarılarının ardından, Ankara’ya bir uyarı da Avrupa Parlamentosu’ndan geldi.

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alman Hıristiyan Demokrat siyasetçi Elmar Brok, Türkiye’deki değişikliklerin Kopenhag ve Venedik kriterlerine uygun yapılması gerektiğini işaret etti.

Açıklamasını kişisel değil başkanı olduğu Dış İlişkiler Komitesi adına yaptığını vurgulayan Brok, "Ankara, Avrupa kurumları ile yoğun istişareler yapmalı. Kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme ilkeleri hassas şekilde dikkate alınmalı. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik soruşturmalar şeffaf ve tarafsız şekilde yürütülmeli, bu soruşturmalara siyasi müdahale yapılmamalı." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # Avrupa Parlamentosu # kopenhag # elmar brok