Esnaflar dijital dönüşümle fark yaratacak

''Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı'' hazırlandı. Bu programda esnaf ve sanatkarlara destek ve eğitimler verilecek. Konuya ilişkin bilgi veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sunulan destekleri açıkladı.

Esnaflar dijital dönüşümle fark yaratacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı'na katıldı.

Ekonominin bel kemiği olan ve Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar için çalışmalar sürüyor. Dijital dönüşüme ilişkin programın tanınıtımı, Ticaret Bakanlığı ve Google Türkiye iş birliğinde video konferans yöntemiyle yapıldı.

Pekcan, esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğine ilişkin takvimi açıkladı ve ''E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz'' dedi.

E-ticaret sektörünün tüm ana aktörlerinin katılımlarıyla ''e-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız" dayanışma kampanyası başlatılmıştı. O kampanyaya katılan KOBİ sayısı da 135 bini buldu.

En kısa zamanda önemli bir projenin daha tanıtımını yapacaklarının müjdesini veren Pekcan, ''Ülkemizden tüm girişimcilerin ve girişimci adaylarının başvurusuna açılacak, oldukça inovatif, ödüllü bir Dijital Dönüşüm Proje Yarışması başlatıyoruz.'' diyerek bir yarışma düzenleneceğini belirtti.

# esnaf # ticaret bakanı # Eticaret # kob