İzmir Körfezi yine kötü kokuyor

İzmir Körfezi’ndeki kötü koku yurttaşları isyan ettirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kokunun kaynağının Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan sanayi tesisleri ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi olduğunu açıkladı. İddialar yanıt veren İZSU ise koku ölçüm değerlerinin yasal sınırların altında olduğunu savundu.

İzmir Körfezi yine kötü kokuyor

Haber - Kamera: Samet Can Kocagür

zmir Körfezi’nde son günlerde artan sülfüre benzer koku vatandaşları canından bezdirdi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü yaptığı araştırmada kokunun kaynağının Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki tesisler ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi olduğunu belirledi.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdür Yardımcısı Göktürk Bursalı, ''Koku şikayetleri değerlendirilmiş olup, Çiğli OSB bölgesinde yer alan sanayi tesisleri ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi kokunun ana kaynakları olduğu belirlenmiştir.'' dedi.

''ÖLÇÜLEN KOKU DEĞERLERİ YASAL SINIRLARIN ALTINDA''

İZSU Genel Müdürlüğünden ise iddialara cevap gecikmedi. İZSU “Koku ölçüm değeri yasal sınırların altında” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Ölçülen tüm değerler yönetmelikte öngörülen sınırların altındadır. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi alanında ülkemizin en gelişmiş ve en verimli şekilde işletilen tesislerinin başında gelmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

''KOKUNUN KAYNAĞI ÇİĞLİ OSB DEĞİL''

Öte yandan Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da kokunun kendilerinden kaynaklı olmadığını belirtti. Uğurtaş, “Kokunun kaynağı organize sanayi bölgesi değildir. Atatürk Organize’nin bütün bacaları, arıtma tesisleri kontrol ediliyor. Bütün şartları sağlıyoruz” dedi.

# arıtma tesisi # izsu # izmir körfezi