The Times önemli bir iddia ortaya attı

"Batı, Türkiye kaynaklı yeni bir terör saldırısı tehdidi ile karşı karşıya". İddianın sahibi, İngiltere'nin prestijli gazetelerinden The Times'. Türkiye'nin Suriye sınırının yabancı istihbarat ajanları ve El Kaide bağlantılı cihatçılarla dolu olduğunu belirten gazete, teröristlerin Türkiye'den ucuz yolla Avrupa'ya geçtiğini belirtti.

The Times önemli bir iddia ortaya attı

İngiliz The Times gazetesi önemli bir iddia ortaya attı. Gazete, Avrupa'nın Türkiye-Suriye sınırından kaynaklanan yeni bir terör saldırısı tehdidiyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

"Türkiye'nin Suriye sınırı CIA, MI6 ve diğer Avrupalı istihbarat servislerinin ajanlarıyla dolu" diyen gazete, Suriye'de eğitim gören ajanların ucuz uçak biletleri ile Türkiey'den Avrupa'ya geçtiğini kaydetti.

Gazeteye konuşan Ankara'daki Batılı bir diplomatik kaynak, Suriye'de savaşan yüzlerce Avrupalının ülkelerine dönmesini "Easy Jet ile cihat" olarak tanımladı.

Times, manşetten verdiği haberinde, AKP Hükümeti'nin Türkiye'den Suriye'ye geçen cihatçı teröristlere de göz yumduğunu belirtti. İslami yardım kuruluşlarının paravan olarak kullanıldığı da belirtildi.

"Geçen Haziran'da Azaz'ın kuzeyindeki Bab el Salama kapısında Türkiye'ye geçmek bekleyen bir grup, üzerlerinde tanınmış bir yerel yardım kuruluşunun yelekleri bulunan 20'den fazla gencin bir otobüsle geçtiğini gördüler. Gençler otobüsten indi ve Türk gümrüğünü sivillerin önünde geçip Suriye'ye ayak bastılar. Suriye topraklarına geçer geçmez de üzerlerindeki yelekleri atıp tekbir getirdiler"

"AKP Hükümeti cihatçı teröristlere göz yummaktan fazlasını yaptı", hükümetin tavrını son dönemde değiştirmeye başladığını da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # suriye # türkiye # cia # ajan # the times # Haziran