Gaffar Okkan ölümünün 20. yılında anıldı

Gaffar Okkan'ın Diyarbakır emniyet müdürlüğü sırasında şehit edilmesinin üzerinden 20 yıl geçti. ''Diyarbakırlıların babası'' olarak adlandırılan Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Gaffar Okkan ölümünün 20. yılında anıldı

Diyarbakır eski il emniyet müdürü Gaffar Okkan, tam 20 yıl önce Diyarbakır'da bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Sakarya'da mezarı başında anıldı. Hakkında birçok yazı ve kitap yazılan Gaffar Okkan, 4 yıllık görevinin ardından halkın sevgilisi haline gelmeyi başarmıştı.

1997 Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Diyarbakır'a atanan Gaffar Okkan, sivil kıyafeti ile halkın arasına karıştı, halkın nabzını tuttu onlarla bütünleşti, Diyarbakırlıların sevgisini kazandı.

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde suikast sonucu 5 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu.

Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullahterörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Okkan, Diyarbakır'ı baştan yaratmıştı. Kadın trafik polisleri onun döneminde sokağa çıktı. Diyarbakırspor birinci lige onunla yükseldi. Kentin bütün caddesi kamera sistemiyle izlendi. Huzur ve güvenlik sağlandı. Terör örgütlerinin alanları kısıtlandı.

Okkan, ölümünün 20'nci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. Ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gaffar Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, mezarına karanfiller bırakıldı.

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri de Okkan’ı andı.

Öncü Gençlik Genel Sekreter Yardımcısı Görkem Gözet, mezarı başında açıklama yaptı.

pkk diyarbakır sakarya terör vatan partisi kars öncü gençlik hendek hizbullah terör örgütleri vatan partisi öncü gençlik gaffar okkan Sakarya Hendek Sezai Karakoç diyarbakırspor Sezai Karakoç Bulvarı Görkem Gözet