Zafer Çağlayan İngiltere'ye mi kaçıyor

Zafer Çağlayan İngiltere'ye mi kaçıyor

ADI 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla anılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın mallarını satıp İngiltere’ye yerleşeceği iddiaları Ankara kulislerini karıştırdı.

Sözcü’nün haberine göre bakanlığı döneminde İranlı işadamı Rıza Zarrab’dan 700 bin liralık kol saati almakla suçlanan Çağlayan, seçimden hemen önce yurtdışına yerleşecek. Ankara kulislerinde Çağlayan’ın mal varlığını satışa çıkardığı ve önemli bir bölümünü sattığı öne sürüldü.

Bir milletvekili aracılığıyla bu iddialara yanıt veren Çağlayan, “Benim mallarımı sattığım ve 6 Haziran itibariyle İngiltere’ye yerleşeceğim yolunda Twitter’da da bazı iddialar gündeme getirildi. Ancak ben mallarımı satmadım. Yurtdışına yerleşmeyi de düşünmüyorum.

Bu iddialar nereden çıktı, anlamış değilim” diye konuştu. Çağlayan’ın, Eskişehir yolunda Tepe Prime’de bir ofiste çalışmalarını yürüttüğü biliniyor. Çağlayan’ın Ankara’da fabrikası, inşaat malzemeleri satan işyerleri, fast food zincirlerinde ortaklığı; İstanbul ve Ankara’da çok sayıda gayrimenkulü bulunuyor

Aydınlık

# ingiltere # operasyon # zafer çağlayan # 17-25 aralık