Bitki çaylarını kimler ne kadar ve nasıl tüketmeli?

Soğuk hava etkisini giderek artırıyor. Vatandaşlar hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için bitki çaylarından destek alıyor. Peki hangi bitki çayı ne kadar, nasıl ve kimler tarafından tüketilmeli? Etkileri neler? Uzmanlar, şifa kaynağı olarak görülen bitkilerin de kullanma şartlarına dikkat çekiyor.

Bitki çaylarını kimler ne kadar ve nasıl tüketmeli?

Tüm hastalıklardan korunmak için uzmanlar güçlü bağışıklık sisteminin önemini vurguluyor. Soğuk hava ile birlikte vatandaşlarda vücut direncini artırmak için bitki çaylarından destek alıyor. Hemen belirtelim, uzmanlara göre bitki çayları dikkatli kullanılmaması halinde yarardan çok zarar verebilir.

Bitki çaylarında en çok tercih edilenlerin başında üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyuculuğuyla bilinen ıhlamur geliyor.

Peki hangi bitki çayı ne kadar, nasıl ve kimler tarafından tüketilmeli? Kekik ürünlerinin bugünlerde adı sıkça geçiyor. Ancak tansiyon hastaları dikkat etmeli...

Tüm bitki çaylarında olduğu gibi zencefil de ölçülü kullanılmalı.

Birçok konu gibi bitki çaylarını kullanırken de komşu, arkadaş, internet gibi ortamlardan duyulanlara değil, uzmanlara kulak verilmesi gerekiyor. Diyetisyen Sevde İnce Arseven, bitki çaylarını tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

ulusal.com.tr

# hastalık # soğuk hava # bağışıklık sistemi # bitki çayı