Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek: Çare Türkiye Cephesi ve Bölgesel işbirliği

Suruç saldırısının arkasında Amerika ve İsrail olduğunu söyleyen Vatan Partisi Lideri Perinçek, ‘Çözüm Türkiye Cephesi’dir’ dedi. Perinçek, bölge ülkeleriyle de işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suruç’taki bombalı saldırının arkasında ABD ve İsrail cephesi olduğunu vurgulayarak “Bu cephe Türkiye’yi PKK ile işbirliğine zorluyor. Buna karşı çözüm Türkiye Cephesi’ni kurmaktır” dedi.

Şanlıurfa’daki saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Perinçek, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Perinçek ayrıca Adıyaman’daki PKK terör örgütü saldırısına da tepki göstererek, Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

‘TÜRKİYE PKK VE PYD İLE İŞBİRLİĞİNE ZORLANIYOR’

Saldırının arkasında IŞİD’in olduğu yönündeki haberlere de dikkat çeken Perinçek “IŞİD dediğiniz zaman Amerika ve İsrail’i gizlemiş oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. Perinçek, saldırıdan sonra “Türkiye’de ‘Barış cephesi’ kuralım” yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatarak şunları vurguladı: “Türkiye, Amerika, İsrail ve PKK ile işbirliğine zorlanıyor. Türkiye, PKK, PYD’yi korusun, onların Doğu Akdeniz’e bir koridor açmalarına yardımcı olsun. Bu kampanya, aslında bu kanlı, lanetli eylemi kimin yaptığını da ortaya koyuyor. Burada Amerikan planları yürütülüyor. PKK’yı Meclis’in göbeğine oturttular. Biz Vatan Partisi olarak ‘Türkiye demok-ratik yoldan bölünüyor’ açıklamasını yaptık. Türkiye yalnız demokratik yoldan değil, silahlı yoldan da bölünüyor. Bir yandan PKK’yı Meclis’in göbeğini oturtuyorlar, bir yandan da Türkiye’nin PKK’ya, bölücülüğe karşı mücadele kararlılığını yok ediyorlar, direncini kırıyorlar. Amerika, Türkiye’yi PKK ile PYD ile bölgedeki terör örgütleriyle işbirliğine zorluyor.”

ABD Başkanı Obama’nın PKK’yı “kara gücü” ilan eden açıklamalarını da hatırlatan Perinçek, saldırıdan sonraki kampanyanın, Hrant Dink katledildikten sonra başlatılan Türkiye karşıtı kampanyanın benzerliğine de dikkat çekti.

PKK ile işbirliğinin siyasi sonucunun Türk milletini anayasadan çıkarmak olacağını ifade eden Perinçek, “Buna tek bir cevap var: Türkiye Cephesi” açıklamasını yaptı.

‘BARIŞ CEPHESİ TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İÇİN KURULUR’

Ortadoğu’daki bölücü ve yobaz terörün arkasında Amerika ve İsrail’in olduğunun altını çizen Vatan Partisi lideri, “ABD ve İsrail ile onun aleti olan PKK’ya karşı Türkiye Cephesi kurulur. PKK’yı yanına alan, kucağına alan bir Barış cephesi, Türkiye’yi vurmak için, Türkiye’yi bölmek için kurulur” vurgusu yaptı. CHP’yi de uyaran Perinçek, “CHP, HDP’nin koruyucusu kesildi ve Türkiye’ye karşı büyük bir suikastın içinde. AKP de hâlâ çözüm sürecinden, PKK ile işbirliğinden bahsediyor. AKP de CHP de buna derhal son vermeli” dedi.

Terörün son bulması için bölgesel işbirliğinin zorunlu olduğuna da dikkat çeken Doğu Perinçek, Türkiye, Suriye, İran, İran ve Azerbaycan’ın içinde olacağı Batı Asya Birliği’ni kurmak için çalıştıklarını söylerek “Batı Asya Birliği ile hem yobaz, hem bölücü terör örgütleri ortadan kaldırılır. Amerika ve İsrail’in yapacağı bir şey de kalmaz. Bu işbirliğine, Amerika ve İsrail’in verebilecekleri etkili bir cevap yok” değerlendirmesinde bulundu. Perinçek “Suriye’yle işbirliği yaptığımız zaman Suruç’ta bombalar patlamaz” diye konuştu.

MİLLİ HÜKÜMET İHTİYACI

Terörle mücadelenin bir iktidar meselesi olduğunu vurgulayan Doğu Perinçek “Türkiye bir milli hükümet ihtiyacı içerisindedir. Vatan Partisi buna taliptir” dedi.

'SALDIRILAR SÜREBİLİR'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, terör saldırılarının devam edebileceğini bildirdi. Pekin, şunları söyledi: Son günlerde PKK saldırılarında artış görülüyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin güçlü bir terör saldırısı ile karşı karşıya kalacağını söylemek mümkün. Suruç saldırısı ile bir taşla birçok kuş vurulmak istenmiş olabilir. Bu patlamadan sonra Türkiye, PKK/PYD ile birlikte hareket etmeye zorlanabilir. Türkiye, Suriye sınırında güvenlikli bölge kurma ve ABD-İsrail koridorunu kesme iradesini dillendirmişti. Buna ‘hayır’ yanıtı bu patlamayla verilmiş olabilir. Türkiye, içeride yaratılan kargaşayla PKK/PYD’ye yardıma mecbur bırakılmaya çalışılabilir. Sınırlar PKK/PYD lehine açılmaya zorlanabilir. ABD’nin istediği İncirlik, Batman üsleri ve İskenderun Limanı için mesaj verilmesi de gündemde. ABD ve İsrail bu yolla PKK’ya meşruiyet kazandırmayı da amaçlayabilir.

# sanliurfada patlama