Rus lider Putin Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni onayladı: Çin ve Hindistan ile iş birliğine dikkat çekildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni onayladı. Belgenin sonuç bölümünde yeni güvenlik mekanizmaları geliştirilmesi amacıyla Çin ve Hindistan'la yapılan iş birliğine dikkat çekildi.

Rus lider Putin Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni onayladı: Çin ve Hindistan ile iş birliğine dikkat çekildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni onayladığı belirtildi.

Birçok konuda yeni kararlar ve stratejiler belirlendiği belgede Asya Pasifik bölgesinde güvenilir bölgesel istikrar sağlanması konusunda Çin ve Hindistan ile yapılan stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı.

Ülkenin ekonomik dayanıklılığının kuvvetine dikkat çekildiği Ulusal Güvenlik Stratejisi'nde ithalata olan bağımlılığın azaltılması çalışmalarına da vurgu yapıldı.

NATO'NUN HAMLELERİ TEHDİT İÇERİYOR

Belgede nükleer silahların potansiyel kullanımı ve NATO'nun Karadeniz'de yaptığı kışkırtma tatbikatlarındaki tehditlere de yer verildi.

- Rusya'nın karşı karşıya olduğu askeri tehlikeler ve askeri tehditler, Rusya'ya, müttefiklerine ve ortaklarına baskı yapma girişimleri, Rusya sınırlarına yakın bölgelerde NATO askeri altyapısının kurulması, artan casusluk faaliyetleri, Rusya'ya karşı büyük askeri birliklerin ve nükleer silahların kullanılmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığı tatbikatlar nedeniyle daha da artıyor.

# Putin # hindistan # çin # karadeniz # nato # strateji # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # rusya putin # Rusya NATO # Rusya Çin # Rusya Çin iş birliği # stratejik işbirliği # Ulusal Güvenlik Stratejisi # Rusya Asya Pasifik